Idrotta utomlands

För dig som gärna kombinerar din semesterresa med träning eller tävling finns idag en uppsjö av olika möjligheter. Eftersom jag älskar att resa brukar jag kolla på webben efter olika resemöjligheter, och surfar gärna runt bland olika hotell för att se vad de har att erbjuda. Det var så jag först kom i kontakt med att de träningsresor som finns med utgångspunkt Sverige, och som går till Kanarieöarna, övriga Spanien, Italien och Grekland, med flera länder runt Medelhavet. Där finns träningsresor för vanlig gruppjympa eller fysisk aktivitet, kombinerat med matlagning och hälsocoaching, särskilt inriktade resor med tema som Yoga, pilates, friidrott och bollsport med mera, och resor inriktade för dig som har ett handikapp som gör att du behöver lugn träning i en varm och avkopplande miljö. Sen finns alla härliga vandringsresor i olika terräng som passar olika typer av vandrare. Olika svåra leder och frågan om huruvida man ska bära sin packning eller inte kan avgöra vilken man väljer.

Löpning i andra länder

 

Själv tycker jag allra bäst om att ge mig ut och springa. Jag springer gärna ensam men ställer ännu mer gärna upp i lopp tillsammans med andra. Jag vill i mitt eget tempo, men gillar känslan av tävling. Därför har jag koll på olika lopp världen över, och brukar planera in min semester så att jag varje år kan springa ett nytt. Förra året var det Edinburgh maraton, innan dess Berlin, och i år har jag tänk ställa upp i ett asiatiskt maraton. Jag har ännu inte bestämt vilket, dock, och det finns rätt många att välja på. Det är rätt inspirerande att Toon, den thailändska löparen som samlar pengar till välgörande ändamål, är årets mest populära person i Thailand. Det vore underbart att kunna göra som han har gjort, och förena nytta med nöje. Annars är det väldigt roligt bara att springa springa lopp världen över på olika platser och i olika landskap. Det är ett härligt sätt att se sig om och löpningen får mig att känna sig stark och äventyrlig på en gång.

Träning som inte finns i Sverige

All rolig träning går inte att utföra i Sverige året runt. För dig som älskar skidåkning till exempel, så är minst en resa om året till snön ett måste. Bra är så klart om skidåkningen går att kombinera med andra aktiviteter, som simning, eller yoga inomhus. Själv reser jag gärna långt, och kombinerar mitt löpande med snorkling och dykning. Jag har Advanced Certificate, och tänker mig få till flera dyk i de lite mer okända och spännande vattnen runt Myanmar när jag reser till Asien nästa gång. Jag har koll på de billigaste biljetterna via avionero.se och kommer att kunna anpassa mig lite efter detta. Maldivernas dykning lockar nämligen också en hel del och jag kan låta priserna styra lite. Ofta är det lite billigare att boka långt i förväg, så när jag bestämt mig för vilket lopp jag ska springa nästa gång, kan jag ha koll på biljetterna och boka resten av min tränings- och dykresa utifrån det.