Hitta den idrott du gillar  

Det finns väldigt många olika typer av idrott att prova på om man känner att man vill komma igång med sin träning. Idrott och olika typer av sport har länge varit ett sätt för människor att gå ner i vikt, bygga muskelmassa eller tävla mot varandra. Det är ett mycket stort intresse med många grenar och nästan var och varannan människa är intresserad av någon typ av idrott, även om man kanske inte utövar sporten själv.

För den som ännu inte hittat en idrott som man tycker om, finns det mängder med olika prova-på klasser eller träningar som man har möjlighet att vara med på. På detta sätt behöver man inte införskaffa sig hela kitet till ishockeyträningar eller ridning, utan kan få låna det som behövs från den klubb man väljer att besöka.

Som vuxen har man vanligtvis ett ungefärligt hum om vilken typ av idrott man tror kan falla en i smaken. Man har säkerligen utövat både en eller flera idrotter under sina år och vet vad man gillar och inte. Är man barn är det vanligtvis svårare att veta vad man tycker om, man har ännu inte haft möjlighet att testa så många olika sporter och det är mycket vanligt att intresset kan förändras väldigt snabbt. Ena dagen är barnet fullt intresserat av att börja spela innebandy, men två träningstillfällen senare är det dags för något nytt.

Det är viktigt att låta barnet få prova olika typer av idrott för att hitta den träningsform som de uppskattar mest. Som förälder kan det dock kännas tidskrävande och jobbigt att leta fram nya klubbar, se till att det finns träningskläder för varje ny typ av sport, men även betala en terminsavgift om barnet ofta byter intresse. Det absolut bästa att göra i denna situation är att låta barnet få prova på idrotten några gånger, innan man väljer att betala en hel terminsavgift. Majoriteten av idrottsföreningar eller klubbar har utrustning att låna ut och är väl medvetna om att barn lätt kommer och går, därför är det inte ovanligt att man som förälder har möjlighet att låta sitt barn testa på sporten några gånger innan man bestämmer sig.